Cat de ”cool” sunt colajele foto?

20

 Cât de ”cool” sunt colajele foto? 

Cât de ”cool” sunt colajele foto? Aceasta este întrebarea. Întrebarea la care orice mireasă se frământă să răspundă pentru a putea decide dacă îi va cere fotografului său astfel de fotografii sau, din contra, se va rezumă doar la fotografiile clasice. Părerile sunt împărțite, iar decizia poate fi destul de delicată. Multe persoane nici nu iau în calcul posibilitatea de a comanda acest tip de fotografii. În viziunea lor, colajele reprezintă antiteza creativității. Sunt banale, lipsite de farmec și mai puțin estetice. Ceva redundant în rândul celor ce îmbrățișează arta ieftină. La polul opus, se află persoanele care optează pentru colajele foto fără a mai sta pe gânduri Acestea le găsesc grozave, spectaculoase și de efect. În definitiv, indiferent de opinii, nu-i chip să te amesteci în gusturile oamenilor.
Colaje și finețuri

Lăsând la o parte părerile extreme, ne putem da seama că în albumul de nuntă, fotografiile clasice pot fi acompaniate foarte bine de anumite colaje frumos realizate. Și când spunem asta, ne gândim la acele colaje care redau într-un mod cu totul special firul epic al unei nunți. Vorbim, bineînțeles, de acele colaje care au un conținut fotografic de excepție și care surprind o secvență conceptuală atrăgătoare și nicidecum de cele create în baza unui fundal prestabilit, cu inimioare, flăcări, porumbei albi sau de cele în care mirii plutesc printre nori. Toate acestea nu sunt decât banale modele în serie, care nu mai reușesc nicicum să strânească interesul privitorilor. Sunt de-a dreptul perimate.
Dar, există și colaje de-a dreptul frumoase, cu ajutorul cărora pot fi create povești autentice. Astfel, bine ar fi să evitați acele trucaje care transformă fotografia într-o telegramă. Preferați-le pe cele care vă ajută să ieșiți din grămadă, într-un cuvânt, pe cele care vă fac să fiți unici. Un mare aport, în acest sens, îl are fotograful. Modalitatea în care el va alege să se joace din punct de vedere vizual cu fotografiile va înclina balanță înspre artă sau kitch. De aceea, o valoare ce trebuie căutată în mod constant de către un fotograf este simplitatea.

Beatrice Bogean

Ce-si doresc miresele?

 Ce-si doresc miresele? 
Ce-si doresc miresele

Fotograf nunta iasi

Viitoarele mirese își planifică nunta în fel și chip. Întocmesc liste, fac schițe, scriu în jurnal sau pe facebook, discută cu familia și prietenii, dau search pe google sau cumpără reviste de specialitate. Și tot așa până la marele eveniment. Lucrurile nu se simplifică nici cand vine vorba de alegerea fotografului și de planificarea ședințelor foto. Poate fi o adevărată problemă pentru mirese să găsească fotograful potrivit care să le realizeze fotografiile dorite.

O grijă exagerată o au persoanele care nu se împacă atât de bine cu aparatul de fotografiat. Stângăcia pe care acestea o invocă este adesea datorată lipsei de exercițiu. Așadar, lucrurile pot fi îndreptate prin antrenament. Nu ar trebui să fie asta un motiv pentru a vă feri să cheltuiți bani. Fotografiile sunt o cheltuială necesară, întrucât, peste ani, vor spune cel mai bine povestea nunții voastre. Vorba aia, o fotografie poate valora cât 1000 de cuvinte.

Pledoarie pentru fotografie

Nunta vine și trece. Fotografiile sunt cele care rămân să explice exact ce s-a întâmplat. În ele îngheață amintiri, care altfel s-ar fi pierdut în negura timpului. Așa mute cum sunt, fotografiile pot vorbi despre întreaga trăire a experienței respective. În plus, evoluția tehnologiei a permis ca fotografiile de nuntă să reconstituie în detaliu clipe și momente magice de la marele eveniment. Indiferent că sunt clasice, artistice, fashion sau instantanee, toate pot transmite un mesaj și pot oferi o perspectivă asupra nunții.
În mod sigur, povestea spusă de o fotografie, transcende pagina oricărui jurnal. Totodată, am crede că albumele foto s-au transformat în veritabile romane de dragoste, răsfoite cu drag în timpul liber sau în compania oaspeților, cărora de multe ori reușim să le facem capurile pătrate. Acestea fiind spuse, vă recomand să luați în serios programarea unor ședințe foto pentru nunta voastră. E o investiție care se merită.

Beatrice Bogean

 

 

Videografia de Nunta

 VIDEOGRAFIA DE NUNTA 

 
Filmul unei nunti poate avea o tenta cinematografica- un film care spune povestea nuntii tale, sau poate semana mai mult cu un documentar-acesta fiind modul realist de abordare .
Aceasta alegere intre un stil cinematografic si unul documentar va fi filtrul prin care cameramanul va hotara modul in care va filma si edita ulterior imaginile.
Abordarea cinematografica a filmarii nuntii presupune regizarea anumitor momente; dupa cum am aratat mai sus, prin prelucrarea ulterioara a acestora ziua nuntii va fi prezentata precum o poveste. Acest tip de abordare presupune o disponibilitate deosebita a mirilor, atat in ziua nuntii cat si inainte si dupa; impreuna cu cameramanul si fotograful vor fi schitate scenele si vor fi alese locurile in care acestea vor fi filmate. Spre exemplu, pot fi reconstituite momentele de inceput ale povestii de dragoste a mirilor, cum s-au cunoscut, primul sarut, logodna etc.; filmul va continua cu nunta si poate fi incheiat cu inregistrarea sedintei trash-the-dress.
Abordarea cu tenta mai realista, surprinderea cat mai multor detalii si prezentarea lor in genul unui film documentar este o provocare la fel de mare. Pregatirile de nunta, alegerea rochiei de mireasa si a costumului mirelui, exersarea pasilor de dans sunt capitole importante care nu ar trebui sa lipseasca din filmul nuntii. O surpriza placuta pentru invitati poate fi prezentarea in noaptea nuntii a unui montaj video al acestor momente.
Aceste doua moduri de abordare nu se exclud; cameramanul profesionist de nunta trebuie sa reuseasca combine aptitudinile de realizator de film documentar, cu ohii unui regizor de film.

Cum sa arati minunat in fotografia de nunta

 Cum sa arati minunat in fotografia de nunta 

Ziua nuntii va fi fara indoiala cea mai fotografiata zi din viata voastra; asteptarile sunt foarte mari, stresul pe masura, iar pe langa acestea persista intrebarea: „Cum voi arata astazi?”.
Voi  incerca in continuare sa va dau cateva sfaturi.
Studiati-va fotografiile voastre preferate. Cheia pentru a fi o mireasa plina de farmec  in fotografia de nunta este a poza, a adopta o atitudine fara sa para totusi ca o faci. Ce vrea sa insemne acest lucru? Priveste si  gandeste-te la cele mai reusite poze ale tale. Cadrele in care arati cel mai bine,  fericita si plina de farmec  sunt cele in care atentia nu este concentrata asupra camerei; poate nici macar nu ai stiut ca esti fotografiata.
Priveste-le atenta si  observa felul  in care stai, in care zambesti ; aminteste-ti ce gandeai , ce simteai  in momentele respective.  Iar acum provocarea consta in a „interpreta” acele fotografii.
Nu incerca sa pari alta decat esti. Coafura, machiajul trebuie in primul rand sa te avantajeze, nu neaparat sa respecte ultimul trend;  aceste lucruri se reflecta infotografii, facand diferenta intre o fotografie minunata si una care pare „artificiala”.
Foarte importanta  ar fi o sedinta foto care sa anticipeze nunta(de logodna, de ex.). Aceasta v-ar ajuta sa va familiarizati cu fotograful, iar pe acesta sa gaseasca unghiurile de fotografiere si ipostazele care va avantajeaza ;  astfel in ziua nuntii  comportamantul si atitudinea fata de camera va fi mai natural, iar rezultatel e vor fi pe masura.

© Copyright FOTO VIDEO IASI – fotograf si cameraman pentru evenimente, nunti, botezuri, cumetrii, portrete de familie - Designed by Hostmanager