Cat de ”cool” sunt colajele foto?

20

 Cât de ”cool” sunt colajele foto? 

Cât de ”cool” sunt colajele foto? Aceasta este întrebarea. Întrebarea la care orice mireasă se frământă să răspundă pentru a putea decide dacă îi va cere fotografului său astfel de fotografii sau, din contra, se va rezumă doar la fotografiile clasice. Părerile sunt împărțite, iar decizia poate fi destul de delicată. Multe persoane nici nu iau în calcul posibilitatea de a comanda acest tip de fotografii. În viziunea lor, colajele reprezintă antiteza creativității. Sunt banale, lipsite de farmec și mai puțin estetice. Ceva redundant în rândul celor ce îmbrățișează arta ieftină. La polul opus, se află persoanele care optează pentru colajele foto fără a mai sta pe gânduri Acestea le găsesc grozave, spectaculoase și de efect. În definitiv, indiferent de opinii, nu-i chip să te amesteci în gusturile oamenilor.
Colaje și finețuri

Lăsând la o parte părerile extreme, ne putem da seama că în albumul de nuntă, fotografiile clasice pot fi acompaniate foarte bine de anumite colaje frumos realizate. Și când spunem asta, ne gândim la acele colaje care redau într-un mod cu totul special firul epic al unei nunți. Vorbim, bineînțeles, de acele colaje care au un conținut fotografic de excepție și care surprind o secvență conceptuală atrăgătoare și nicidecum de cele create în baza unui fundal prestabilit, cu inimioare, flăcări, porumbei albi sau de cele în care mirii plutesc printre nori. Toate acestea nu sunt decât banale modele în serie, care nu mai reușesc nicicum să strânească interesul privitorilor. Sunt de-a dreptul perimate.
Dar, există și colaje de-a dreptul frumoase, cu ajutorul cărora pot fi create povești autentice. Astfel, bine ar fi să evitați acele trucaje care transformă fotografia într-o telegramă. Preferați-le pe cele care vă ajută să ieșiți din grămadă, într-un cuvânt, pe cele care vă fac să fiți unici. Un mare aport, în acest sens, îl are fotograful. Modalitatea în care el va alege să se joace din punct de vedere vizual cu fotografiile va înclina balanță înspre artă sau kitch. De aceea, o valoare ce trebuie căutată în mod constant de către un fotograf este simplitatea.

Beatrice Bogean

lasa un comentariu


Nume*

Email(nu va fi publicat)*

Website

comentariul tau*

trimite comentariu

© Copyright FOTO VIDEO IASI – fotograf si cameraman pentru evenimente, nunti, botezuri, cumetrii, portrete de familie - Designed by Hostmanager